oppepper header

Team

Concept: Thomas Meddens

UI design: Thomas Meddens

Motion Design: Thomas Meddens

Opdracht

We leven voor meer dan de helft van ons leven digitaal. Omdat we niet alle informatie die binnenkomt kunnen verwerken, hebben de internet giganten algoritmes geschreven. Als we op Youtube bepaalde video’s bekijken, dan komen dezelfde soort video’s als suggesties omhoog. De vrienden en artikelen die je op facebook liked, zullen vaker terug komen. Terwijl vrienden die niet zoveel plaatsten niet meer op je timeline verschijnen. De zelfde soort algoritmes werken in zoekmachines zoals google en bing. Ook andere socialmedia zoals linkedIn en Instagram vallen hier onder.

 

De algoritmes ontworpen om je internet ervaring te filteren, zorgen ervoor dat je in een spiraal komt te zitten. Wat je ziet en liked is wat je krijgt. Het oh zo grote internet opeens toch klein geworden. Het wilde westen van alle informatie van de wereld op een beeldscherm lijkt te verdwijnen. Iedereen komt in een bubble van informatie. “Is this the real life, or a google algoritme?”

 

Oppepper is een App die de algoritmes door elkaar schut. Je kunt zelf bepalen wat je wilt zien of gewoon puur random gaat. De app kun je aansluiten op je favorieten social media en zoekmachines. Ben je het zat om alleen negatief wereld nieuws te zien? Geen probleem, de wereld ziet er een stuk beter uit. Je moet alleen uit je bubble zien te komen.

logog
pages
bell blue 3
bell blue
bell blue 4

Ik vind jullie leuk, wat nu?

Gerelateerde projecten:

studio-medlab-featured-tesser

Tesser

Tesser is een nieuwe bedrijf waar een frisse en moderne corporate identity voor hebben ontworpen.

Check project

studio-medlab-featured-promind

Promind

ProMind psychologen kwam bij ons met de vraag voor een nieuwe corporate identity waarmee ze zich kunnen onderscheiden.

Check project

studio-medlab-featured-women-empowerment-principles

WEP Animatie

Suteks kwam met de vraag of wij de Women Empowerment Principes uit konden leggen door middel van een animatie.

Check project